Pages

awak follow saya, saya akan follow awak balik :)

nuffnang sini

Middle of 60++

tambah tolak. darab bahagi dan sama dengan --
itu ilmu matematik.
sejak azali lagi aku memang tak suka mengira.
bila nampak nombor banyak-banyak je automatik boleh pening.
macam allergic gitu. haha

tak suka kira-kira.
tak suka nombor banyak-banyak.

tapi ketika ini,
ketika jari jemari aku laju menari-nari atas keyboard menzahirkan berbaris ayat kata serta emosi,
aku masih mengira dan menghitung. kira dan kira.
dan terus setia mengira sampai habis.
ye, kira sampai habis.
moga-moga cepat la masa berlalu.
cepat la cepat la cepat laaa. . .

Allah dah susun cantik-cantik setiap jalan cerita kita :)
tugas kita main kan watak dalam setiap episod cerita dengan sebaik mungkin.
pasti ada bahagia yang menanti di akhir nanti.
semoga dipermudahkan segalanya.
Amin.

Pieces of Heart

Manis.

semua orang suka bila dapat rasa manis.
sebab rasanya manis.
tapi jangan lupa, bila manis akan adanya masam.
bila masam akan adanya pahit.
bila pahit akan adanya tawar.
bila dah tawar, dah tak dapat rasa apa apa.
sebab ianya tawar.
tawar.

Tawar.
bila dah tawar perlukan usaha yang banyak bagi mengubah rasa tawar tu berubah menjadi satu perisa. manis masam atau pahit. ataupun untuk terus kekal dengan satu perisa.

choose your flavour wisely and go for it.
make your efforts worth it.
flavour changes along with your level of efforts.

Cracks.

Combination.

Scars.

Reheal.

When you broke the little heart, please find the pieces and put it back. otherwise left it there then a person who hurting can comforts by their ownself.

Start to Count . . .

i know that day will come.
it will come.
but, i just dont know when it is.
suddenly, we be inform about it by this monday and suppose to attend it on the next following monday.
quite a shock news.

hmm... ya ya yaaa.
need to accept it no matter how.
perhaps everything will gonna be fine and back to normal as usual.
may Allah ease everything for now, next and future.
Allah yuftah alaikum. inshaaAllah♥

Ole ole from Perhentian Island

Pulau Perhentian.
Mesti cantik kan. nama pun pulau.
bestnya pegi pulau! pulau never fails me
orang kata cantik sangat view dekat sana.
teringin nak pegi. bila agaknya dapat jejak kan kaki dekat sana --

ada orang tu baru balik vacation with workmates. seronok la holidays berhari hari, cik izzati dekat sini mampu berhuhuhuu je kerja kerja dan kerja. apa boleh buat, lumrah manusia mencari rezeki. kerja kan suatu ibadah, maka dengan itu jangan la mengeluh ye wahai cik izzati. keep calm and stay positive ada rezeki nanti cik izzati pegi holidays pulak ye :)

bila pegi tempat orang, negeri orang macam macam la dibawa baliknya. harini cik izzati dah dapat makan keropok ikan parang, keropok ikan tamban yang kembang semekarnya bila goreng hihi makan la cik izzati sampai lenguh mulut kunyah kunyah sambil tengok movie. lepastu makan keropok lekor lagi.
alhamdulilah, rezeki. terima kasih sudi berkongsi rezeki, semoga dipermurahkan lagi rezeki awak. Amin.

another sweet things comes when you bought me ole ole from your vacation trip.
for me? seriously, for me?
Ohhh mydear i really really really love this ole ole cause it comes in pair. pandai pilih. dah la cantik, sama sepesen. suka sangat bila tengok! tak sabar nak pakai. hihihi.
muchlove, thankyou❤

Food and Me

ada seseorang penah berkata satu 'perumpamaan pasar' dengan aku satu ketika dahulu, " aisshhh... izzati dan makanan berpisah tiada "

oh yaaa, mungkin betul!
tidak disangkal lagi.
ekekekekekeee :D

cuti yang lepas, aku duduk rumah terasa nak makan macam macam.
gatal je tangan aku ni nak masak itu nak masak ini,
pegi dapur nak buat itu, nak buat ini.
dengan keringat tulang empat kerat yang ada ni, layan kan jela apa yang diidamkan diri sendiri.

dan hasilnya, tarraaaa . . . . .
sweet colorful popcorn by izzati.co hihihi :D
dan juga tidak ketinggalan,
variasi 3 generasi donut gebu gebas auummm
makan donut sekali 3 macam, mana tak gebu izzati ooiii... hahahaha
alaaaa... bukan selalu pun kan jamu diri sendiri, atleast apa yang diidamkan nak makan tu tercapai dengan air tangan sendiri.
yayyyy, suka suka sukaaa!


p/s : boleh pm kalau berminat hihihi :)