Pages

awak follow saya, saya akan follow awak balik :)

nuffnang sini

MH17

Harini pagi pagi lagi dah dikejutkan dengan satu berita tergempar.
Berita berkenaan satu lagi pesawat MAS.
MH17.

Kuala Lumpur :
Pesawat Boeing 777-200 milik Penerbangan Malaysia (MAS) ditembak jatuh di perkampungan Grabovo, Donestk, Ukraine, berhampiran sempadan Russia, malam tadi.




Ketika kejadian, pesawat MH17 yang perjalanan dari Amsterdam, Belanda ke Kuala Lumpur itu membawa 280 penumpang dan 15 kru. Semua penumpang dan kru dipercayai terbunuh dalam tragedi itu.

Penasihat kepada Menteri Dalam Negeri Ukraine, Anton Gerashchenko, dalam laman Facebooknya berkata pesawat itu dipercayai ditembak jatuh oleh pemisah di ruang udara Ukraine menggunakan peluru berpandu Buk, sejenis peluru berpandu darat ke udara.
MAS melalui laman Facebooknya, mengesahkan pihaknya terputus hubungan dengan pesawat itu ketika kedudukan terakhir pesawat berkenaan di ruang udara Ukraine.



sumber : BERITA HARIAN 

>>sayu je hati bila tengok gambar serpihan pesawat milik (MAS) MH17 tu.
sama-sama kita sedekahkan Al-Fatihah kepada yang terlibat dalam nahas pesawat itu. 

Inovasi Terbaik | Inovasi Makanan Terbaik

Idea terbaik inovasi makanan. 
Boleh merangkul anugerah Gold.

Apakah idea itu?
korang ada idea?
korang nak share idea dengan aku tak? 
alaa, share idea sikit je. mana tahu boleh membantu.
hihihi.

Adakah idea idea ini boleh membantu?
berdasarkan paras rupa sahaja?
berdasarkan keunikkan rasa sahaja?
berdasarkan kretiviti pengolahan sahaja?
atau perlu mengandungi semuanya?



comel kan?

Actually aku ada beberapa idea yang menarik and mungkin boleh diguna pakai. 
tapi tapi tapi... 
banyak bebenor tapinya. hahaa.
tapi aku tak tahu nak pakai idea yang mana satu. 
semuanya bagus.
semuanya best.
semuanya ada market value.

Haduiii.... tu la yang buat aku fining fining.
kepala ku fining dok fikir fikir apa idea terbaik lagi mantap meletup letup kebabomm untuk menghasilkan produk inovasi yang paling terbaik untuk final semester ni.
korang rasa aku patut buat inovasi apa ek?

Hmm... setiap product mesti ada advantages and disadvantages sendiri.
itu yang aku kena kaji terlebih dahulu sebelum buat keputusan yang bijak. kan?
well, tak ada apa yang sempurna kan kat dunia ni melainkan yang satu di Atas sana.
itu yang pasti. 
Doakan aku ye korang.
Doakan cik izzati peroleh anugerah Gold untuk inovasi ni nanti.
Amin.
cik izzati

MH370

Penerbangan MH370 dengan 227 penumpang dan 12 anak kapal itu hilang pada 12.41 tengah malam 8 Mac lalu selepas sejam berlepas dari Lapangan Terbang Antarabangsa KL dalam penerbangan ke Beijing. 
so mystery.
where are you MH370?
please come back.

Misteri Kehilangan MH370
Hmmm...
dah masuk genap 100 hari kehilangan MH370.
harini dah hari yang ke 104.
masih belum jumpa lagi. 
terus menjadi misteri yang belum terungkai.
satu dunia terus tunggu dan menunggu penuh harapan.

Entah kenapa lepas aku tengok berita dua hari lepas, 
ada temu bual exclusive bersama Tun Dr Mahathir tentang misteri kehilangan pesawat Malaysia Airlines (MAS) dekat Tv3 haritu, tiba tiba hati aku terdetik pulak nak tulis entri kali ni pasal MH370.

Kenapa?
mungkin sebab aku risau pesawat sebesar tu tak jumpa jumpa lagi sampai sekarang.
Risau?
yela, sebab aku prihatin ianya melibatkan banyak nyawa dalam pesawat tu.
Dimanakah ia sekarang?
hanya yang Atas sahaja tahu segala galanya. Ya Allah.
Bilakah ia akan kembali?
entahlah. wa'allahualam.

Sekalung doa dan harapan dari aku untuk para penumpang dan anak kapal agar kembali pulang dengan penuh selamat dan sihat walafiat.
di harapkan ahli keluarga mangsa terus berdoa tanpa putus dan hadapinya dengan tabah dan sabar.
Amin.

Bila CikIzzati Berbicara

kata kata penaja untuk harini,

Cuti sem dah semakin kempis ruangnya.
maknanya?
tu dah bermakna menghitung hari la nak habis cuti kali ni.
hmmm....
tak bestnya. tak bestnya. tak bestnya.
tak bestnyaaaaaaa!
nak cuti lagi. nak cuti lagi. nak cuti lagiiii!
please. please. pleaseeee.

Dah la naik je sem depan beberapa hari lepas tu dah nak masuk bulan ramadhan.
ye, bulan untuk semua umat islam Wajib berpuasa.
bukan aku merungut, tapi tapi tapi....

Sem depan adalah sem paling penting untuk aku.
ye paling penting sekali. penting!
sem depan la menentukan perjalanan hidup aku kelak.
takut pun ada. gentar semua ada lah.
tapi aku tahu aku kena kuat. ye, kuat!
sebab apa?
sebab aku tahu aku boleh. ye, aku boleh!

Korang....
aku nak minta tolong sikit boleh?
korang pinjamkan lah aku sedikit kekuatan korang tu. korang baik kan? :)
korang semua doakan lah aku ye. doakan tau! ingat.
doa kalian bermakna makna dan sangat bermaknaaaa untuk aku.
tolong doakan ye ,
moga moga izzati dapat menjalani semuanya dengan lancar, tenang, dipermudahkan segalanya dan mendapat petunjuk Allah yang satu. paling penting, kurang lakukan kesilapan. buat yang terbaik dan paling terbaik
Amin.
terima kasih korang :)

MZH

Hello peps! Hello readers!
not to forget, Hello stalker! kihkihkih =p
hurmmm..
harini mood rasa macam nak berceloteh sikit pasal dia.
cuti dua bulan ni, aku jarang jarang jaaaarang sekali jumpa dia.
yela, jauh berbatu batu laa kata kan. 
takpela, bersusah susah dahulu ye. 
kita berjimat jimat, simpan dan menabung duit tu nanti senang, kan?
hihihi.
last jumpa pun masa aku demam panas haritu.
pada hari special pulak tu.
kesian dia datang jauh jauh,
adoi, spoil betul la aku ni kan?
i am so sorry okay my dear sebab tak dapat make our best day haritu.
nanti kalau ada rezeki saya tebus balik "hari" tu ye.
in shaa Allah kalau takde apa apa halangan.

selama kita masih punya tekad yang terpelihara dalam semangat maka tiada kata terlambat untuk memulai sebuah awal yang baru.
ni gambar sebelum aku cuti haritu.
saja je nak tayang. haha
i miss you.
hihihi
satu pesanan penaja untuk harini,
"buatlah orang lain gembira,
maka Allah akan menggembirakan kita dengan perkara yang tak disangka.
you can do anything but not everthing"
but, trust and remember Allah always be by our side. :)