Pages

awak follow saya, saya akan follow awak balik :)

nuffnang sini

Cik Izzati Surprise Birthday

Happy belated birthday! hehehe. disebabkan tanggal 27 Mac 2016 cik izzati ni menyepi dan menyendiri luar dari malaysia, so semua birthday surprise jadi belated birthday surprise untuk umur baru tahun ni. takpela, tahun ni menjelang birthday lain dari yang lain sikit. tak sambut on time. so its gonna be something different dari tahun tahun yang lain sebelumnya. such a good momento to remember :)
ni haa aku nak tunjuk dua ketul dalang yang menjadi mastermind merancang semuanya. patut ler beriye iye buat appointment seminggu awal kononnya dengan aku ajak keluar nak pegi "somewhere". bila aku tanya kat mana "somewhere" tu, katanya somewhere yang cantik tempat idaman blablablaaa. ok jawapan kau sangat tak menjawab soalan aku. pfftttt -,- then masa ontheway dalam kereta buat perangai pelik tetiba nak request tutup mata aku. ehhh... dah kenapa minat dua ketul ni. haaa... jangan macam macam. nak bawa aku kemana ni. pening weh perjalanan duduk dalam kereta sambail tutup mata. gelap je dunia ni rasa. macam ni agaknya rasanya kalau tak dapat melihatkan. Allahu. syukur alhamdulilah dengan segala nikmat yang Allah dah kurniakan. dalam hati ni masih tertanya tanya kemanakah kita? dupdap dupdap dupdappp.....
ooo oooo ooohhhh! ohh lalalalalaa..... hahaha ni rupanya kerja korang kan. patut la beriye iye tak kasi aku keluar satu hari suntuk dari pagi tunggu korang kat rumah, bosan gila tahu tak. mati kutu duduk rumah tu sensorang. sebab ini rupanya. ceittt! tapi takpe, ianya merupakan satu pernantian yang sangat sangat sangat berbaloi. thankyou mydear housemate. i really appreciate yours effort. berjaga sampai dua tiga pagi semata mata nak siapkan chocolate castle yang comel gilalalalaaa bak hanggg ni. seriously, aku suka sangat. yayyyy, suka suka suka :) hihihi. serious superb sedap dan ianya bukan indah khabar dari rupa.
so lepas ni kalau ada sesiapa yang gila chocolate macam aku ni nak order chocolate castle cake comel yang chocolate-nya melimpah ruah macamni, boleh la order dekat depa ni. confirm tak menyesal. kepuasan dijamin! haaa, aku siap promote lagi ni. nanti dapat untung share eh hahaha :D

Strong enough

Saat yang sangat genting rasannya sekarang ni. kenapa? Allah sedang uji dik. kuat benar ujiannya kali ni. sampai kekadang hakak rasa nak tepuk dada tanya diri sendiri. cukup kuatkah untuk semua ini? Allahu... >> " Allah tak akan seorang hamba luar dari kemampuannya " so dah dapat jawapan kan? jangan la mempersoalkan lagi. you already know you is strong enough to facing all of this kind of test. just be true. Laa tahzan izzati, innallaha maa'ana. fight for this. facing with the best way you can do.
belum terlambat lagi nak ucap, alhamdulilah sebab Allah uji. sebab dalam beribu ribu berjuta juta hambanya kat dunia ni, Allah pilih untuk uji diri kau wahai cik izzati. tak rasa bangga ke? Allah uji sebab Allah rindu. rindu nak berdua duaan dengan kau atas sejadah sambil dengar rintihan kau. so road back to Allah, dearself.
semua yang berlaku bersebab, ada hikmahnya. tiada yang kebetulan. buang la ragu ragu tu. sesungguhnya ragu ragu dan tidak pasti itu mainan syaitan. tolong percaya dan yakin la dengan diri sendiri. ye, kena yakin! yakin yakin yakin. faham tak? kena yakinnnnn! percaya dengan setiap percaturan yang Allah dah aturkan. Allah dah susun baik baik jalan cerita kita. so doa yang terbaik. In shaa Allah dapat, cuma cepat atau lambat je. Allah pegang semua doa kita dan Dia akan lepas kan satu persatu bila sampai masanya. doa, usaha dan tawakal la. in shaa Allah ada jawapan. Allah is the best planner.
patrick si buncit pun nak tumpang femes masuk blog jugak haha. chill dearself, keep calm and eat chocolate as much as you can because chocolate can make me feel better happierrrr and super comfy hehehe :D #izzatidancoklattakdapatdipisahkan

Old and New

the day has truly come. Alhamdulilah sempat bertemu dengan usia baru. Sannah helwa dearself, be beautiful shine of yourself everyday and be a good girl. Its a new begins for 365day of new ages. say goodbye to old age. Sayonara~ and say hello to days of a new age. very welcoming :) Rasa macam... ehhh baru je tambah satu angka haritu. Ni tambah lagi? betul ke ni betul ke ni? arghhhh tidakkkkkk..... *cubit pipi tak boleh terima kenyataan* hahahaha
so dah tambah satu angka lagi ni, maka dengan itu anda kena satu tapak kedepan izzati. move on to a new phase. maybe a great phase better than the old. stop dreaming and step further. be brave! usaha lebih akan dapat lebih. usaha luar biasa akan dapat result yang luar biasa. apa pun yang terjadi keep smiling eventhough real deep inside is hurt. yeah its so hurt sometimes. you knew yourself. sabar eh. keep doing what you love to do to cheerup your daily day. just keep strong jalani kehidupan yang mendatang. please jangan lupa diri. in shaa Allah everything will gonna be fine soon. Keep your Dua, Allah is always listening and always with you, dearself. lotsa love♡

A-I-S Delima's

Satu dua tiga. Bak kata orang, tak kenal maka tak cinta. Haa ironik tak pembuka entry aku kali ni? muehehehe. okay rakyat jelata sekalian, ni nak introduce my delima's A I S . unplanned to get to now each other but alhamdulilah everything is just doing fine. Allah is the best planner.
siapa sangka kita akan jumpa? siapa sangka kita akan kenal dan jadi macam kita yang sekarang? siapa sangka? tak pernah sangka semua tu kan. sebab semua tu luar dari bidang kuasa kita. yang Atas sana yang aturkan. padahal aku dengan si tembam chikebum chikebum sorang tu satu tempat belajar kot. beza satu semester je. cuma lain fakulti. lain kolej kediaman. beza taraf junior dan senior je and at last kita jumpa bawah satu bumbung. tak sangka kan? hihi. yang selim melim tu pulak tak payah cerita la, memang kenal since born lagi. tapi tak pernah sangka juga yang akan duduk rumah bujang bersama sebab minat kita tak pernah sama yela lahir lain bulan kan tahun je yang sama. hahahaha takde kena mengena ahhh lantak kesah pulak aku kan hahaha. apa apa pun terima kasih sebab being nice to me and my pleasure to knowing both of you from start till now. Moga ukhuwah yang terjalin ni till jannah. In shaa Allah. love chuolsss♡

Dua Kosong Satu Enam

Entry pertama untuk tahun 2016. rasa macam tak percaya dah masuk tahun baru rupanya. macam tak rasa. sebab apa tak rasa? sebab aku tak pegi celebrate tengok bunga api macam tahun tahun sebelumnya. hehe. itu semua tak penting, sebab apa yang penting azam dan niat tahun baru. eh kejap kejap... tahun baru bermaksud tambah lagi satu angka dalam hidup semua yang bernyawa dan punya usia, ohh tidakkkk kenyataan yang paling susah nak terima. hahaha.
sekarang 2015 dah berlalu pergi meninggalkan kita semua dengan penuh kesan dan memori. terima kasih pada semua yang jadi sebahagian daripada memories suka duka bahagia sedih sentap marah merajuk menggila dan sebagainya. semua tu akan kekal sebagai memori yang pernah tercipta dalam kisah hidup aku. syabas semua sebab berjaya memainkan peranan watak masing masing dengan cemerlang. Tahun baru ni aku tak minta banyak pun, moga Allah bagi kesihatan yang baik pada aku dan keluarga serta sahabat, dipermudahkan segala urusan dunia dan akhirat, tak tersasar ke jalan yang salah dalam proses mencari jalan pulang ke syurga. sebab kita makhluk Allah semua berasal dari syurga. Amin.
Ehh tetiba nak selit jap, semalam petang kat office terasa nak minum hot milo cicah biskut acah acah minum petang auchhh menganciammm! tapi malassssss nak jalan pegi pantry buat air sebab fail menimbun macam highland tower minta siapkan. so setelah ditimbang tara solutionnya seperti gambar diatas. sadis tak? hahaha. moral of the story dah masuk tahun baru ni wahai cikizzati. jangan malas malas lagi. Hihi :D