Pages

awak follow saya, saya akan follow awak balik :)

nuffnang sini

Babysitter



kata-kata hikmat tuan tanah,
" Tatkala minda berputar ligat , tatkala hati berbisik , lantas jari-jemari menari-nari memetik lantunan huruf , membentuk berbaris ayat , kata serta emosi. Tatkala imej menarik hati , dipersembahkan dengan seikhlasnya."


Fuhhh, cuti panjang babe.
apa nak buat?
jangan tanya apa nak buat.
sebab aku dah tahu apa yang aku nak buat cuti kali ni. hahaha
siap full booked sampai end of this year okay.
haa, hebat tak hebat?

apa yang aku buat?
jeng jeng jeng... hahaha
takpayah nak jeng jeng jeng sangat lah kan.
sebab title post pun dah jelas lagi nyata terang terangan aku buat apa sepanjang cuti ni. hihi.
yes, i am babysitter!

this is my handsome boy and my sweetie little girl.
maka cuti aku kali ni dipenuhi dengan gelak tawa melayan kerenah mereka.

and aku rasa tak terlambat lagi nak wish welcome to this lovely little baby girl to our big family.
so itu bermakna tambah lagi sorang aku kena jaga.
its okay. no biggie. cause i already love them so much.
my niece and nephew.

Kolej Kediaman PMM


Kolej Kediaman PMM.
bagi freshie yang baru baru menetap kat kolej kediaman, mesti sumpah seranah.
selalu rocall la, rules ketat sangat la, macam duduk asrama sekolah la, 
itu tak boleh, ini tak boleh, itu tak kena ini tak kena, macam macam la. 

mana aku tahu semua ni?
ek eleh aku pun penah buat perkara yang sama juga masa aku mula mula masuk dulu. 
sebab tu aku tahu. hahaha :D
biasa la tu, nama pun duduk Kolej Kediaman. 
bukan duduk rumah. selesa sentiasa.

tapi tu semua DULU punya cerita.
3 tahun lepas punya cerita.
sekarang aku nak cakap. 
kolej kediaman PMM is the best place i ever live sepanjang 3 tahun kat sana,
serious talk weh. 
aku rindu nak duduk dekat meja belajar aku yang ceria riang ria penuh dengan color pink sana pink sini tu.
kat sini lah tempat aku perah otak struggle study & buat assignment yang bertimbun timbun, kat sini juga la aku tertidur sebab penat sangat study, kat sini juga aku duduk acah acah nak study padahal berangan entah kemana sebab takde mood nak study. peduli la org nak cakap apa, meja aku bukan meja kau. hahaha.

even tak seindah rupa, tapi selasa.
sejujurnya aku rindu nak baring golek golek sampai jatuh tergolek sambil nyotnyet- nyotnyet tanpa henti dengan my beloved one roommate, Jenab (bukan nama sebenar). jenab selalu nyanyi lagu yang sama berulang ulang kali untuk aku sampai aku boleh hafal lirik lagu tu dan nyanyi bersama jenab hahaha hebat tak? walaupun suara jenab tak berapa nak sedap, aku tetap tadah telinga dengar tanpa jemu. haaa, terharu tak? saranghae. hihihi

ok, ni la jenab yang aku gembar gembur kan tu.
cantik molek comel kan?
dia la sahabat susah dan senang aku. dia yang paling faham aku.
sebab tu aku sayang dia. sayang sangat 
i syukur sangat dapat jadi sahabat you, Jenab.
terima kasih Allah sebab bagi aku peluang kenal dan bersahabat dengan dia.
she's the best i ever had and i love our friendship till jannah. Amin.

Jenab, masih ingat semua gambar ni lagi?
ni koleksi gambar kasih sayang kita hahaha takdela, just kidding.
ni semua memori suka, duka, terbaik aku dengan jenab penah lalui bersama. 
best sangat kan? rinduuuuuu semua saat tu. 

with jiran tetangga yang merangkap junior yang best.
bila sekali pandang, nampak semua macam sama umur je kan?
(ceitt, perasan muda) hahahaha 

capture the moments with all Kolej Kediaman V2 members.
thanks for this lovely photoshoot.
akhir kata, selamat tinggal kolej kediaman. selamat tinggal kehidupan kolej kediaman.
i gonna miss every single thing and love to visit here again and again.

Malam Pra Graduan (MPG)

Memang adat kalau student life mesti akan ada satu event untuk celebrate student yang dah nak graduate. Ok, kali ni aku nak cerita pasal aku punya Malam Pra Graduan (MPG). Omg omg omg, so excited! hahaha kecoh betul aku ni kan? okay okay cukup, MPG JPH kali ni bertempat dekat sebuah hotel yang sangat gah terletak di bumi Melaka, Avillion Legacy Melaka.

jom, aku beanja sikit gambar gambar masa dinner MPG JPH PMM kali ni.

haa, tengok ballroom dia yang indah cantik meletops tu tambah pulak dengan makanan bermacam rupa enak lagi lazat terhidang untuk we'ouls ni. alhamdulilah kenyang cacing cacing dalam perut ni sebab menjamu selera sampai buncit malam tu. dah bayar mahal mahal kan? so apa lagi, makan la puas puas. hehehe
haa, ni pulak aksi aksi gadis gadis bechok ni lepas habis majlis. asyik bergambar sakan. yela, semua dah tempah baju special, beli baju baru mahal mahal semata untuk pegi dinner MPG ni kan. so lenjan la bergambar sampai habis batery phone korang tu. hihi
abadikan gambar di setiap detik.

ni pulak my best girls yang always kecoh all the time. 
disebabkan korang pakai lawa lawa macam puteri kayangan (jangan nak perasan sangat ok haha) so aku bagi la nama glamour sikit kat korang.
here is my sweetie pie Jenny . Kiah . Temmy.
i love you girls. 

yang ramai ramai ni semua classmate aku. 
in DHK6B we trust!
yang tengah tengah berdiri tu sebenarnya ada lecturer merangkap PA we'ouls sepanjang 3tahun ni. tapi bila dah ramai ramai kerumun dia ni so dia pun dah tenggelam. terima kasih mama sebab jaga we'ouls semua anak mama yg nakal ni sepanjang dekat PMM tu.
btw, you are the best mama ros! hehehe
not to forget my beloved team OKROCA CEO.
nak jugak ada gambar sama sama, haa amikkkk. hahaha
seriously, aku akan rindu dengan semua kerenah korang.
i love you guys.

Hidup

Hidup.
lately. aku rasa lain. something yang lain sangat.
kenapa?
-- entah.
aku tak suka rasa macam ni.
hmm...

Tolong.
Tolong bagi sinar cahaya.
Tolong bagi kekuatan itu.
ku pohon darimu Ya Allah.

OKROCA CEO's

Hai.
as uolls know, this is my OKROCA CEO's.
orang kuat OKROCA.
 *cehh, kuat la sangat kan. puihhh* hahaha
taknak cakap banyak pun actually. aku just nak say a big thanks to all of you. minta maaf kalau sepanjang kita jadi teammates ni aku ada buat salah silap. ada termarah korang ke, ada gurauan yang sentap sentap ke. jangan amik hati okay guys. aku tahu korang semua baik baik belaka. kan? hihihi.

aku juga nak say thanks kat korang semua atas kerjasama, penat lelah kita bersama yang tak pernah terkira. thanks sebab selalu dengar aku membebel panjang lebar sampai korang rasa macam nak sumbat je mulut aku ni dengan OKROCA yang kita buat tu suruh aku diam kan. hihi. macam yang aku selalu cakap, 

" kita semua ni kan pelengkap "

dan kita semua dah buktikan yang kita semua boleh. OKROCA pun boleh go. heee. so the point is, i gonna miss our time together gather. buat OKROCA dalam kitchen sama sama dari pagi sampai petang macam nak patang tulang belakang, tulang kaki tangan semua nak patah. haha. keluar masuk office sebab nak jumpa KJ. selalu kena marah dalam office KJ. proposal kena reject. sampai orang dah boleh kenal siapa anak buah KJ. lepastu duduk kat library konon nak bincang and last last bertekak macam anjing dengan kucing macam rebut ikan lepastu baik balik. kelakar pun ada. hahaha. whatever it is, gonna miss it so much! serious talk ni. and you know what, i already miss our OKROCA time. ohh *tissue please* hahaha. 
this is the real OKROCA team. 
tengah tengah tu advisor kami Encik Khairulazam dan dia merangkap Head of Department untuk falkulti kami. (JPH) nampak sempoi kan? boleh senyum senyum, boleh gelak gelak. tapi tegas dia macam singa. siap la kau kalau tak siap kerja dan tak bagi apa yang dia nak. haa, tak terkucil dalam seluar kau? heee. but, if you really knew him, he is a good guy. sangat baik. selalu positive all the time. selalu bagi motivasi kat kami lepas kami kena marah dengan dia. hahaha. but, its okay. nak berjaya kan kena la tempuh semua fasa ni. Encik Azam, you are the best. kami semua sangat sangat lah beruntung sebab dapat Encik Azam sebagai advisor kami. and we are truly sorry sebab tak dapat pegi the third stage tu. kami tahu Encik Azam sangat hampa dengan keputusan yang kami dah buat ni. tapi disebabkan banyak sangat kekangan yang datang, so ni keputusan terbaik dari kami.
hidup OKROCA. hihihi 

all of you, till we meet again