Pages

awak follow saya, saya akan follow awak balik :)

nuffnang sini

Counting a day

Assalamualaikum . 
entry kali ni kita mulakan dengan kata kata hikmat tuah tanah,  
" Tatkala minda berputar ligat , tatkala hati berbisik , lantas jari-jemari menari-nari memetik lantunan huruf , membentuk berbaris ayat , kata serta emosi. Tatkala imej menarik hati , dipersembahkan dengan seikhlasnya."

Alhamdulilah.
Yeyyy! 
yaabedaabeduuuuu~
finally its come. its come! its come!
come more closer to me. hihi.
selamat datang bulan Mac. bulan yang aku tunggu tunggu dan ternanti nanti untuk tahun 2015. terasa special sangat bulan Mac kali ni. Banyak yang aku nantikan dalam bulan Mac ni. Moga Allah permudahkan segala urusan. sesungguhnya Allah tu sehebat hebat perancang.  jika hal itu yang terbaik untukku yang telah kau aturkan, kau permudahkan dan perlancarkan la Ya Allah. Amin amin amin. korang doakan sekali untuk cikizzati okeh? tengkiu korang!

i am so excited to welcoming you, dear March.
please be nice to me :)
perhaps.

S si Stalker #part 2

Hello stalker. Have a very nice day.

Today nak cerita lagi pasal si triple S ni. memang aku sakit hati dengan kau. Ada je point kau nak tembak aku kan. Aku geram je dengan kau, tahu? Oii tahu tak? kalau boleh aku picit jerawat seketul kat pipi kau tu aku picit picit sampai penyek. *haaa emosi kan aku?* geram tau dengan kau ni. Sebenarnya aku nak menganjing kau. Tapi bila aku fikir balik, kelakar pun ada bila kau gaduh dengan aku tadi. 

Ada ke patut kau tanya,

   " cabai tu apa? "

adoi.
boleh tak aku nak gelak? HA HA HA
ok aku dah gelak.
Weh S, takan la cabai pun kau tak tahu kot?
Kau ajet ajet je selalu menganjing aku, perli sana sini.
Ni cabai pun kau tak tahu? Aikkkk. hahaha

Kau ni kelakar la.
Tu la nak sangat bertekak dengan aku tadi.
Kan dah malu sendiri.
Haisss.

btw, thanks la bukak lagu best hari then di latar belakangkan suara gagan. Unik sekali lagu tu. Hahahaa.

Kata Ustaz (UAI)

Few days ago aku ada terbaca pasal satu artikel ni.
sangat menarik perhatian aku untuk baca berulang kali. eh eh, suka hati aku la nak baca berapa banyak kali pun. shadapppp you. hihi. okay, aku highlightkan untuk korang semua baca. lelaki dan perempuan please take noted yaww. aku macam tertarik nak share dengan korang semua terutama pada semua kaum wanita.


adakah ia benar?
fikir dan renung-renungkan la. 
have a nice day people :)

S si STALKER

Topik hangat abad ini,

S  T  A  L  K  E  R

jengjengjenggg.... hihihi.
mula mula aku nak cakap, hai stalker!
harini tetiba tangan aku gatal pulak nak menari nari atas keyboard ni. sebab aku rasa terpanggil nak cerita pasal si stalker ni.
eh ehh, siapa dia?

 " S " 

mohon terasa macam kau makan seguni cili api cabai pedas sepedasnya la bila kau baca ni. *haa emosikan aku? hahaha. amik kau.* sebab aku memang tujukan dekat kau pun. aku tahu kau mesti akan baca apa aku tulis ni sebab kau kan ' S si stalker '. so aku bagi kau nama special, triple S. hikhikhiks. suka tak dapat nickname baru? haa, suka tak? suka tak? 

banyak betul kan masa terluang kau. bagus kau ni. satu je aku nak puji kau wahai stalker. kau ni rajin sebenarnya. rajin kemain rajin rajin rajin nak baca semua entry aku sampai cerita bertahun lepas pun kau baca. hahaha. dasyat kau ni. thumbs up.

even kau selalu menyakitkan hati aku dengan kata kata pedas berbakul bakul kau tu. lawak perlian nganjingan kau tu, aku telan je, kecik besar kecik besar je aku tengok kau ni. aku peratiii je. tapi dalam semua tu, kau selalu tolong aku. *takdela tolong sangat* hehe. so aku tahu kau baik sebenarnya, kan? keep going doing that things okay. thankyou stalker :)

New Begins

Assalamualaikum.

cak cak cakkk...
hello bloggers, here i am back!

Ohmaaaaigaaadddd,
dua bulan tak update blog rasa macam lain.
rasa macam tak lengkap hidup ni bila tak membebel panjang panjang kat sini.
kerinduaan yang tak terkata dengan blog kesayangan aku ni.
fuh.. fuh.. fuhhh... *acah acah tiup habuk* haha
berhabuk bersarang berdebu dah.
meh sini lap sikit kasi clean and clear ye.

now, dah masuk bulan february dah untuk tahun 2015.
pejam celik pejam celik. kejap je kan?
rasa macam baru minggu lepas sambut new year.

so ni tahun penuh dengan azam baru.
macam omputih cakap, new year its a new chapters begin for life.
and yes absolutely right.
2015 its a new begins for me.

why new begins? eh eh cakap omputih pulak.
hi hi hi.
sibuk je. biarlah.
aku nak cakap omputih ke tamil ke cina ke.
kau kesah apa?

ok berbalik kepada kenapa new begins,
sebab aku mulakan 2015 ni dengan langkah baru yang bakal mencorak masa depan.
langkah dari segi kehidupan seharian.
bukan lagi langkah sebagai seorang pelajar yang melangkah keluar di pagi hari untuk menelaah ilmu.

langkah dari segi masa depan.
sekarang hidup kena cari duit makan pakai sendiri.
bukan lagi pakai duit ptptn.
bukan lagi bergantung dengan mak ayah semata.

langkah dari segi naluri azali manusia,
fffffttttt....
satu je pesanan untuk diri sendiri wahai cikizzati,
kuatlah wahai hati :)

semoga tahun 2015 ni dipermudahkan semua urusan cikizzati. Amin.